Végig hazudtak a magyaroknak, egy nagy történelmi elhallgatás keretében

Az alábbi ténymegállapítások álljanak itt azért, hogy mindenki elgondolkodjon arról, hogy mennyi mindent elhazudtak a történelmünkből, és még mennyi minden lehet, amiről szimplán nem beszélnek!

Hunnia vagy Hun Birodalom néven egyetlen egy középkori forrásban sem említik Atila Király országát!

Mindenhol Hungáriának, vagyis Magyarországnak nevezik.

Paulus Orosius katalán szerzetesnél már 417-ben írt munkájában ezt olvassuk:

“Pannónia európai ország, amit nemrég a hunok foglaltak el, ezt az országot a nép saját nyelvén Hungarianak nevezi.”

A tarihi üngürüszben következetesen üngürüsz tartomány, üngürüsz népe…stb. ként szerepel a hunok állama és népe.

Leo Pittoni 17. századi művében 278-tól tárgyalja a magyar történelmet, Atilát pedig Ungária királyának nevezi.

Oláh Miklós humanista történészé esztergomi érsek, Hont vármegye főispánja híres művében is van egy megnevezés: HUNGARIA ET ATHILA!

Felmerül tehát a probléma:

Ha csak arra van forrás, hogy Atila állama Hungária néven neveztetett, akkor miért használjuk a Hunnia vagy Hun Birodalom kifejezéseket?

Vajon kinek állt érdekében bevezetnek ezeket a sosem volt terminusokat?

“Ti magyarok vagytok a legősibb nemzet, minden ma élő nemzet közül. Ezt mi zsidók, nagyon jó tudjuk. Még a kivonulás előtt, Egyiptomban, már ott is megjelentek a lovasaitok.”

“Tudtuk rólatok, hogy már az ősidők óta léteztek. Amikor a XIX. század végén a kiegyezés után a kultúrpolitikai terrort már nem lehetett fenntartani tovább, a tudományos kutatásban újra felbukkant a szkíta-hun irányzat, osztrák ügynökök kerestek meg, komoly összegeket ajánlottak, hogy a dolog ne derüljön ki. És mi megtettük a megfelelő lépéseket…”

Drechsler Miksa temesvári főrabbi – 1910

Továbbá érdekes, hogy egy angolszász térkép a 10-11. századból Hunorum Gens, vagyis Hunok nemzetsége néven említi eleink.

Ez még nem minden!

Krónikáink ls Hun azonosságunk hirdetik, Anonymustól Kézain át Thúróczyig. 2016 óra erre már genetikai bizonyítékunk is van, hála Neparáczky Endre és Török Tibor vizsgálatainak a Karosi temető 10. századi népességén.

Szinte biztos, hogy a Karosból származó minták anyai vonalon Belső-Ázsiából származnak és a hun találtat is azt valószínűsíti, hogy ázsiai hun felmenőkkel – Xionngnu – rendelkeztek.